Kaakpijn en hoofdpijn zijn vaak onderling verbonden. Wanneer u last heeft van kaakpijn, kan dit leiden tot hoofdpijn en andersom. Dit komt omdat de kaak en het hoofd aan elkaar verbonden zijn door spieren en zenuwen. Wanneer er spanning op deze spieren en zenuwen komt, kan dit leiden tot pijn in de kaak en hoofdpijn.

Er zijn verschillende oorzaken van kaakpijn en hoofdpijn. Een van de meest voorkomende oorzaken is het klemmen of knarsen van de tanden, ook wel bekend als bruxisme. Dit kan leiden tot overbelasting van de kaakspieren en daarmee tot kaakpijn en hoofdpijn. Andere mogelijke oorzaken van kaakpijn en hoofdpijn zijn artritis in het kaakgewricht, verkeerde tandstand en stress.

Als kinesist gespecialiseerd in het behandelen van kaakpijn, kan ik u helpen om de pijn te verminderen en de oorzaak van de pijn te achterhalen (zie ons artikel Hoe kies je je kaakspecialist?). Door middel van oefentherapie, massage en eventueel manuele technieken, kan ik de spanning in de kaakspieren verminderen en zo de pijn verminderen.

Het is belangrijk om kaakpijn en hoofdpijn serieus te nemen en de oorzaak ervan te achterhalen. Door tijdige behandeling kan verdere schade aan het kaakgewricht en hoofdspieren worden voorkomen. Als u last heeft van kaakpijn of hoofdpijn, neem dan gerust contact met mij op om een afspraak te maken. Ik kan u helpen om van de pijn af te komen en weer comfortabel te bewegen.

About The Author

Fien

Specialist behandelen van kaakpijn.

Maak een afspraak

1 Comment

  1. […] kaakspieren zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen leiden tot hoofdpijn, tandenknarsen en zelfs TMJ-stoornissen. In dit artikel delen we effectieve technieken om je […]

Comments are closed.