Onverklaarbare tandpijn

Onverklaarbare tandpijn kan een frustrerende ervaring zijn voor mensen die ermee te maken hebben. Ondanks dat de tanden en kiezen in goede conditie lijken te zijn, kan er toch pijn aanwezig zijn. Soms kan de oorzaak hiervan een overbelasting van het kaakgewricht zijn.

Het kaakgewricht

Het kaakgewricht, ook wel het temporomandibulair gewricht (TMJ) genoemd, is het gewricht dat de onderkaak (mandibula) verbindt met de schedel (temporaal kraakbeen). Het TMJ is een van de meest gebruikte gewrichten in het menselijk lichaam en is constant in beweging wanneer we praten, eten en zelfs wanneer we ons gezicht bewegen.

Kaak
Het kaakgewricht

Overbelasting van het kaakgewricht kan optreden wanneer het gewricht te veel belast wordt. Voorbeelden hiervan zijn:

Dit kan leiden tot pijn in het kaakgewricht en in de omgeving van de tanden en kiezen.

Wat is de oplossing?

Het is belangrijk om te onthouden dat tandpijn niet altijd door problemen met de tanden of kiezen zelf veroorzaakt wordt.

Soms kan de oorzaak van tandpijn ook liggen in andere structuren in de mond, zoals het kaakgewricht. Als u last heeft van onverklaarbare tandpijn, is het daarom aan te raden om een bezoek te brengen aan een tandarts of kinesitherapeut om de oorzaak te achterhalen.

Ik kan u helpen met het verminderen van de pijn en het herstellen van de beweeglijkheid van het kaakgewricht door middel van oefeningen en behandelingen. Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken, aangezien overbelasting van het kaakgewricht kan leiden tot chronische pijn en beperkte beweeglijkheid (trismus) als het niet behandeld wordt.

In samenvatting is er een duidelijke link tussen onverklaarbare tandpijn en overbelasting van het kaakgewricht. Ik kan u helpen als u last heeft van onverklaarbare tandpijn die gelinkt i of zou kunnen zijn met een overbelasting van de kaakspieren.

About The Author

Fien

Specialist behandelen van kaakpijn.

Maak een afspraak