Onverklaarbare tandpijn is een frustrerende ervaring voor mensen die ermee te maken hebben. Ondanks dat de tanden en kiezen in goede conditie lijken te zijn, kan er toch pijn aanwezig zijn. Soms kan de oorzaak van deze kiespijn zonder aanwijsbare oorzaak een overbelasting van het kaakgewricht zijn.

Het kaakgewricht

Het kaakgewricht, ook wel het temporomandibulair gewricht (TMJ) genoemd, is het gewricht dat de onderkaak (mandibula) verbindt met de schedel (temporaal kraakbeen). Het TMJ is een van de meest frequent gebruikte gewrichten in het menselijk lichaam en is constant in beweging wanneer we praten, eten en zelfs wanneer we ons gezicht bewegen.

Kaak
Het kaakgewricht

Overbelasting van het kaakgewricht kan optreden wanneer dit gewricht te veel belast wordt. Voorbeelden van oorzaken van deze overbelasting:

Deze overbelasting kan leiden tot pijn in het kaakgewricht en in de omgeving van de tanden en kiezen.

Oplossing van onverklaarbare tandpijn?

Het is belangrijk om te onthouden dat tandpijn niet altijd door problemen met de tanden of kiezen zelf veroorzaakt wordt.

Soms kan de oorzaak van tandpijn ook liggen in andere structuren in de mond, zoals het kaakgewricht. Als u last heeft van onverklaarbare tandpijn, is het daarom aan te raden om een bezoek te brengen aan een tandarts of kinesitherapeut om de oorzaak te achterhalen.

Ik kan u helpen met het verminderen van de pijn en het herstellen van de beweeglijkheid van het kaakgewricht door middel van oefeningen en behandelingen. Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken, aangezien overbelasting van het kaakgewricht kan leiden tot chronische pijn en beperkte beweeglijkheid (trismus) als het niet behandeld wordt.

About The Author

Fien

Specialist behandelen van kaakpijn.

Maak een afspraak

1 Comment

  1. […] kaakspieren zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen leiden tot hoofdpijn, tandenknarsen en zelfs TMJ-stoornissen. In dit artikel delen we effectieve technieken om je kaakspieren te ontspannen, de stress in je […]

Comments are closed.