Trismus

Trismus, ook wel bekend als mondopeningbeperking en kaakklemmen, is een aandoening waarbij mensen moeite hebben om hun mond te openen en te sluiten.

woman biting gray nails in her mouth
Trismus .. wanneer het pijn doet als je je mond open of toe wil doen

Dit kan leiden tot pijn en ongemak bij het praten, eten en drinken, en zelfs bij het tandenpoetsen.

Oorzaken

Trismus kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken, zoals een ongeval, een infectie, een chirurgische ingreep of een aandoening van het kaakgewricht.

We gaan hier niet verder op de mogelijke oorzaken in.

Behandeling

Als u last heeft van trismus, kan een kaakkinesitherapeut u helpen om de beweeglijkheid van uw mond te verbeteren. Kaakkinesitherapie is een vorm van kinesitherapie die gericht is op het behandelen van problemen met het kaakgewricht en de omliggende spieren en gewrichten.

De behandeling van trismus kan bestaan uit oefeningen om de spieren van het kaakgewricht te versterken en te ontspannen, evenals massagetechnieken om de beweeglijkheid te verbeteren. Soms kan het ook nodig zijn om aanpassingen te maken aan de manier waarop u eet of uw tanden poetst om de belasting op het kaakgewricht te verminderen.

Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken als u last heeft van trismus, aangezien dit kan leiden tot chronische pijn en beperkte beweeglijkheid als het niet behandeld wordt. Ik kan u helpen om de oorzaak van de mondopeningbeperking te achterhalen en een behandelplan op maat te maken om de beweeglijkheid van uw mond te verbeteren.

In samenvatting kan trismus leiden tot pijn en ongemak bij het praten, eten en tandenpoetsen. Als u last heeft van trismus, kan ik u helpen om de beweeglijkheid van uw mond te verbeteren door middel van oefeningen en massagetechnieken. Het is belangrijk om tijdig hulp te zoeken om chronische pijn en beperkte beweeglijkheid te voorkomen.

About The Author

Fien

Specialist behandelen van kaakpijn.

Maak een afspraak